OVER YOUNGTIMERS
FISCALE BIJTELLING / BTW CORRECTIE

FISCALE BIJTELLING YOUNGTIMERS

Wanneer u een Youngtimer (auto van 15 jaar of ouder) rijdt, dan mag u  35% van de huidige waarde in het economisch verkeer (WEV) bij uw inkomen optellen. Dit kan de factuurwaarde zijn maar u kunt er ook voor kiezen de auto te laten taxeren voor de waarde economisch verkeer.  Ondanks dit hoogste bijtellingspercentage is dit zeer interessant. Voor auto's jonger dan 15 jaar wordt 22%  bijtelling berekend  over de oorspronkelijke catalogusprijs inclusief BTW, BPM en opties, waardoor u netto veel duurder uit bent.  

Ook hybride en extra schone / zuinige  voertuigen worden  net zo  zwaar belast als alle overige auto's.  Enige uitzondering voor volledig elektrisch aangedreven auto's;  voor deze voertuigen geldt (tot een maximum van € 30.000,=) een bijtellingspercentage van 16%. In 2025 wordt dit 17% en vanaf 2026 is het vooralsnog gedaan met het voordeel en dient er 22% over de fiscale waarde van het voertuig bijgeteld te worden.

"STREVEND NAAR PERFECTIE DOE IK ALLES VOOR EEN LANGDURIGE RELATIE MET ONZE KLANTEN"

Timon

DE TOP VAN NEDERLAND OP HET GEBIED VAN YOUNGTIMERS

ONZE KLANTEN REAGEREN

"Via een tip van een collega terechtgekomen bij Auto Timon. Aldaar een zwarte 525D gezien en aangeschaft. Omdat de auto over vijf maanden pas fiscaal een youngtimer zou worden, kreeg ik tips mee hoe alles te regelen.  Uiterst vriendelijke en deskundige ontvangst door Noud en Timon, waarna alles prettig afgehandeld werd. Na een kleine reparatie, die zeven hele lange dagen duurde, kon ik de BMW als trotse nieuwe eigenaar ophalen. En eindelijk eens rondrjden met een gloednieuw kenteken!
Noud en Timon, een perfect team in een dito bedrijf: een dikke Tien!"

Victor, Roermond

"Timon je bedrijf, gastvrijheid en je auto's, super hoor. Echt top!"

Otto & Wilhelmien

"Wij kunnen niets anders concluderen; gaat u voor een youngtimer van TOPKWALITEIT, dan is een bezoek aan Auto-Timon een must!"

Wilbert Muilenburg

"Timon en Noud: grote Klasse!"

Fred Nederpel

"Prachtige automobielen in een schitterend pand en ook nog eens super gastvrij onthaald worden!"

Fred Thus

"Timon, is een man naar mijn hart, vanwege zijn vakmanschap, spontaniteit, en dit allemaal op zijn eigen eerlijke en oprechte no nonsens manier van zakendoen."

Gerard

"Een echt betrouwbaar adres voor echte karakter auto's!"

Dirk Jan Laan

"Hartelijk dank voor je transparante manier van zaken doen en de keurige, aangename service. Voor iedereen die een eerlijke en goede youngtimer overweegt beveel ik Auto Timon van harte aan!"

Melchior

"Onlangs een uiterst strakke Beamer 523i uit 1997 bij Timon gekocht in de bijzondere Aspen Silver kleur met 55k op de teller. Praktisch nieuw dus. Wat een magistrale machine! En dat gecombineerd met de gastvrijheid van Timon en Noud.....altijd weer een feest zo'n aankoopproces! En nog even lekker met zijn allen een visje gegeten......super gezellig! Dank voor de service  heren. (En voor de fun Loyd :-))"

Erik & Solveig Badhoevedorp

"Begin december 2017 bij Timon een ML gekocht. Een geweldige auto. De auto is keurig afgeleverd en voldoet ruimschoots aan alle verwachtingen. Moest alleen een lamp vervangen worden. Was een beetje ver van Uden om dat onder de garantie te laten vervangen maar toen ik Timon daar later even over sprak meldde hij dat ik de kosten gewoon kan declareren. Gelet op het kleinge bedrag is dat niet nodig maar het tekent wel de service. Een eerlijke autoverkoper!"

Gert Jan

"Een aantal maanden geleden een juweel van een Jaguar xj 3.2 kunnen kopen bij Timon.
Wat een plezierige ervaring om met echte auto liefhebbers geconfronteerd te worden die hun uiterste best doen om je het helemaal naar je zin te maken met de aanschaf van je droomkarretje.
Bedankt Timon, je bent één van de lichtpuntjes in de autobranche."

René Markus

"Beste Timon,
Ik wilde je toch nog even laten weten veel plezier te hebben van de BMW 3 Compact. Hij rijdt voortreffelijk. Hij ziet er keurig uit.
Ben bovendien zeer tevreden met de door jou geleverde service.
Nieuwe APK zonder aanmerkingen, de winterbanden op velg op adres afgeleverd. Prima. Helaas heb ik op korte termijn geen andere auto nodig.
Ik zal je bij mijn kennissen aanbevelen. Groeten, ook van Rianne"

Bob Nijhuis

"Hallo Timon bedankt nog voor die mooie bmw 330ci een plaatje alles perfect verlopen. Timon je bent een man van zijn woord, die kom je nog maar weinig tegen Gr John!"

J.v.d.Beek

"Timon is voor ons op zoek gegaan naar een auto die bij ons past. Deze had hij al snel gevonden en de auto voldeed aan alle wensen. Sinds begin dit jaar rijden wij heerlijk in onze VW Polo comfort line. De gastvrije uitstraling, vakbekwaamheid en eerlijkheid omschrijven mijn gevoel wanneer ik een auto koop bij Auto Timon."

Tari

"Of een bedrijf service verleent kun je pas ervaren als je deze nodig hebt. Ik had problemen met mijn auto die niet gemakkelijk op te lossen waren. Timon heeft als opgelost, kan niet beter! SERVICE in hoofdletters. Laat mij maar youngtimer rijden via Auto Timon........"

Jo Gloudemans

"en ja hoor.... Ook voor de 5de maal komt de 260e zonder kleerscheuren door de keuring. Wat een ongelofelijke sterke auto's zijn het toch die W124's..... Naast de normale dingen bij een beurt als olie ed..... 4x nieuwe Michelin banden, 1 nieuwe fuserkogel en het isolatiedeken in de motorkap..... Dit is vervangen in de afgelopen VIJF jaar..... welke auto evenaart dat? Ach hij (of is het zij) is slechts 26 jaar oud, gekocht bij Timon met 88.000 km en nu op 118.000...... Wie is er nog nooit in Uden geweest? Schande!!!!"

Wilbert de Leeuw

"Bij deze wil ik Timon bedanken voor de snelle en correcte afhandeling betreffende een klacht van mijn auto ondanks het feit dat deze in maart gekocht is en de garantie reeds verlopen was. Je hoort wel vaker van die verhalen omtrent service, garantie etc. maar mijn gevoel over Timon en zijn manier van zaken doen heeft mij niet bedrogen, hulde. Zoiets kom je niet meer vaak tegen, ik kan Timon alleen maar aanbevelen en dat zal ik zeker doen!!!!!!"

Willem Beaujean(Maastricht)

"Ik denk dat ik Timon de afgelopen maanden wat bovengemiddeld vaak heb gezien en gesproken. Soms begint de relatie met een auto niet goed en daardoor kan het 'gevoel' verdwijnen. Timon heeft zich van zijn beste kant getoond en een prachtig aanbod gedaan voor een vervangende Youngtimer. Timon, dank voor de vele kopjes koffie, het leren van elkaar en het altijd luisterend oor. Een zeldzaamheid."

Roel van Gestel

"Net naar huis gezoefd met mijn nieuwe karakter-auto, een MB E 220 CDI Elegance Combi en sjongejonge ... die grijns verdwijnt de komende weken niet meer van mijn gezicht. Timon en Ton: jullie zijn geweldig en 'de Hulk' (groot, groen en grandioos) zal de komende jaren met de eerbied die hij verdient worden behandeld. Ik heb van het hele proces, van de eerste keer komen kijken tot en met het ophalen, genoten en nu ga ik heel veel kilometers genieten van de auto. Dank jullie wel."

Diana

"Hallo Timon, De Youngtimer ML rijdt fantastisch, je had volkomen gelijk - dit is een parel, hoe heb je die gevonden ! Dit is inmiddels de 2e Youngtimer die ik bij je hebt gekocht - je toewijding en service is ongeëvenaard. Succes in de komende jaren ! Groet: Roy"

Roy den Hartog

"Ook ik was het zat zoveel bijtelling te betalen, maar had altijd het idee dat ik er op achteruit zou gaan als ik een hybride of een oude auto zou kopen. Toch op zoek gegaan en op het internet bij Timon een mooie Mercedes CL500 gevonden. Zoals hij in de advertentie werd aangeprezen vond ik hem ook in de showroom van Timon, als nieuw. maar 15 jaar oud. De koop was snel gesloten, en het voelde direct ook goed.
Ik geniet al ongeveer een maand van mijn nieuwe youngtimer, ondertussen een kleinigheid met de keyless-go uitstekend verholpen. Ik ben bij Timon heel plezierig geholpen en zal hem zeker aanbevelen!"

Alex Hiemstra

"Ik rijd nu bijna anderhalf jaar met mijn Lexus LS400 uit 1996 rond. Gekocht bij Timon. Mijn fijnste auto ooit, maar dat wist ik 20 jaar geleden al toen ik mijn eerste nieuwe LS bij je kocht. De auto heeft nu, na 1,5 jaar 68.000 km op de teller staan en is werkelijk 100%. Een top inkoop geweest van Timon. En erg belangrijk: een eerlijke vent! Geen lul-verhalen! Goede kennis van zaken! Zoek nu een tweede LS voor ernaast! Verslaving!
Dus Timon....... Gr. Dick"

Dick Admiraal

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@auto_timon_uden

whatsappbtn
Morgen Internet - Zorgeloos website