• 0413 254 264
  • info@auto-timon.nl

OVER YOUNGTIMERS
MOTORRIJTUIG BELASTING

MOTORRIJTUIGBELASTING VOOR YOUNG- EN OLDTIMERS

De overheid heeft veel veranderingen doorgevoerd in de regels van de wegenbelasting. Vooral rondom de oldtimers is er veel veranderd en dat heeft veel effect. Hieronder zetten we de huidige regelingen uiteen. 

Regeling per 01-01-2014
Alle motorvoertuigen van 40 jaar en ouder zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Daarnaast is er een overgangsregeling voor personenauto's en bestelauto's rijdend op benzine, motorfietsen, bussen en vrachtauto's, die op 1 januari 2014 26 jaar of ouder waren maar nog geen 40 jaar.  

De overgangsregeling:
Voertuigen die onder de overgangsregeling vallen (zie inleiding) komen in aanmerking voor het kwarttarief. 

 

 

Het kwarttarief is 1/4 van het tarief wat u normaal aan MRB per jaar zou moeten betalen, geldt voor een heel kalenderjaar en kent een maximum van € 120,=. Voorwaarde is wel dat er in de maanden december, januari en februari geen gebruik wordt gemaakt van de openbare weg. 

Als de overgangsregeling wordt toegepast voor een voertuig en er toch mee wordt gereden of als het voertuig toch wordt geparkeerd op de openbare weg in december, januari of februari dan is de houder van het voertuig alsnog de normale MRB verschuldigd voor het hele kalenderjaar plus een forse verzuimboete. 

Personen- en bestelauto's ouder dan 26 jaar maar nog geen 40 jaar oud die op diesel of LPG rijden, komen niet in aanmerking voor de overgangsregeling. 

"DE KOPLAMPEN VAN EEN AUTO ZEGGEN NET ZOVEEL ALS DE OGEN VAN EEN MENS"
 

Timon

ONZE KLANTEN REAGEREN

"Uiterst vriendelijke en deskundige ontvangst door Noud en Timon, waarna alles prettig afgehandeld werd. Een perfect team in een dito bedrijf: een dikke Tien!"

Victor

"Timon je bedrijf, gastvrijheid en je auto's, super hoor. Echt top!"

Otto & Wilhelmien

"Wij kunnen niets anders concluderen; gaat u voor een youngtimer van TOPKWALITEIT, dan is een bezoek aan Auto-Timon een must!"

Wilbert Muilenburg

"Timon en Noud: grote Klasse!"

Fred Nederpel

"Prachtige automobielen in een schitterend pand en ook nog eens super gastvrij onthaald worden!"

Fred Thus

"Timon, is een man naar mijn hart, vanwege zijn vakmanschap, spontaniteit, en dit allemaal op zijn eigen eerlijke en oprechte no nonsens manier van zakendoen."

Gerard

"Een echt betrouwbaar adres voor echte karakter auto's!"

Dirk Jan Laan

"Hartelijk dank voor je transparante manier van zaken doen en de keurige, aangename service. Voor iedereen die een eerlijke en goede youngtimer overweegt beveel ik Auto Timon van harte aan!"

Melchior

VOLG ONS OP INSTAGRAM

@auto_timon_uden

MorgenInternet